Турската централна банка казва на висшите банкови ръководители, че ще

...
Турската централна банка казва на висшите банкови ръководители, че ще
Коментари Харесай

Твърдоглава в спорните си ходове: Турска централна банка нехае за критиките

Турската централна банка споделя на висшите банкови ръководители, че ще продължи уверено с политиките за контролиране на пазара, които са остро подложени на критика бранша. Това оповестиха двама източници на Reuters, участвали на срещите.

Централната банка стегна хватката си върху пазарите на валута, облигации, заеми и депозити със серия от ограничения, които съгласно нея ще обезпечат финансова непоклатимост.

Турските банки, които в този момент се радват на рекордни облаги, са изправени пред мъчително катурване през идната година.

Източниците, които отхвърлиха да бъдат разпознати, защото срещите не са били оповестени обществено, споделиха, че централната банка се е срещала поотделно с основните изпълнителни шефове на няколко банки, в това число с този на Isbank.

Страните не са коментирали информацията.

В началото на предходната седмица основният изпълнителен шеф на Isbank прикани управляващите да облекчат или отстранен неотдавнашните ограничения, в това число задължаването на някои банки да държат държавни облигации, заявявайки, че те пречат на бранша да употребява ресурсите дейно.

Един от източниците показва, че в извършените диалози централната банка е отправила посланието, че

политиките, насочващи запаси към области, нужни за устойчива икономическа активност, ще продължат “.

Банката също по този начин ще продължи да ускорява „ селективна кредитна позиция, която ще усили вложенията, заетостта, производството с добавена стойност и износа “, разяснява още един от източниците.
 Турция стартира да създава личен автомобил
Стъпките, подхванати от банката през миналата година, включват поощряване на заеми за експортни и индустриални браншове. Също по този начин банките бяха призовани да убедят клиентите да обръщат своите валутни спестявания в опит да поддържат лирата, която се намали с 29% тази година след спад от 44% през 2021 година

Икономическата стратегия на държавното управление продължава да дава абсурден приоритет на ниските лихвени проценти и има за цел да усили заетостта, вложенията и износа, с цел да трансформира хроничните дефицити по настоящата сметка на Турция в остатък.

Централната банка на Турция намали главния си лихвен % с 350 базисни пункта през последните три месеца, намалявайки го до 10.5%, до момента в който инфлация хвърчи над 85% през октомври.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинТурция турска централна банка централна банка инфлация парична политика ПоследниНай-четениФинанси 0 Твърдоглава в противоречивите си ходове: Турска централна банка нехае за рецензиите Регулации 124 Еврокомисията предлага „ мека “ регулация на Airbnb Компании 1928 Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище Енергетика 1128 НЕК ремонтира още един хидроагрегат на ПАВЕЦ „ Белмекен “ Финанси 11106 Купувачите към този момент бягат от парцели „ на зелено “ и покупко-продажби за инвестиция Имоти 10817 Строителите пуснаха на пазара невъобразим брой жилища Бюджет и финанси 6520 Румъния купи 32 самолета F-16 „ втора употреба “ за €388 млн. П
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР