Турската северозападна провинция Одрин, която граничи с Гърция и България,

...
Турската северозападна провинция Одрин, която граничи с Гърция и България,
Коментари Харесай

Одрин има за цел да привлече 10 милиона туристи през 2022 година

Турската северозападна провинция Одрин, която граничи с Гърция и България, чака да одобри 10 милиона туристи през 2022 година.

Адрианската асоциация за поощряване и туризъм (ETTDER), неправителствена организация, основана в провинцията през 1962 година, към този момент е почнала подготовка за удвояване на броя на туристите, посещаващи провинцията през 2022 г.

„ Преди пандемията градът нормално приемаше 5 милиона туристи годишно “, сподели на 17 април Бюлент Бачоглу, началник на асоциацията, представен от Анадолската организация.

Пандемията сложи туризма по целия свят на колене, а това не подмина Одрин и други турски градове. Градът се надява да притегли 10 милиона туристи през 2022 година, когато се чака пътуването да стане по-лесно.

През 2022 година Турция отбелязва и 100-годишнината от успеха против гръцките сили в Тракия, поради което асоциацията е подготвила 22 тематики за промоция пред туристите.

„ Градът има висок исторически, културен и естествен туристически капацитет “, означи Бачоглу.

„ Мисля, че ще навлезем в новата година с високи туристически индикатори “, сподели той, базирайки се на вярата, че COVID-19 ще бъде надвит с всеобща имунизация на популацията. И до през днешния ден Одрин, в миналото столица на Османската империя, носи следи от османците, византийците, римляните и траките “, споделя още той.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР