Турската сензация Dolap Dere Big Gang и последната дуетна половинка

...
Турската сензация Dolap Dere Big Gang и последната дуетна половинка
Коментари Харесай

От Весна Змиянац до Тита и Стенли на “Банкя Мези”

Турската сензация Dolap Dere Big Gang и последната дуетна половинка на Шабан Шаулич забиват на фестивала

Музикално настъпление от звезди чака Банкя в най-скоро време за следващото издание на фестивала “България Мези”. От 28 април до 6 май локалният парк Ротонда ще събере на сцената си обичани на разнообразни генерации реализатори от Сърбия, Турция, Македония и несъмнено България. На 28 април “Банкя Мези” ще посрещне величието на сръбската музика Весна Змиянац, ще я съпортва и младата й колежка от Македония Марина Тошич.

Рап дуетът Павел и Венци Венц и сътрудника им VenZy пък ще разнообразят сръбския маратон непосредствено на идващия ден с хитови части. На 30 април с песните на Тангра ще забие рокаджията Стенли, с изключение на него на сцената ще забележим и музикантите от Обратен резултат.

Може би една от най-големите изненади за музикалните ценители, ще е изявата на турската тайфа Dolap Dere Big Gang, която е планувана на 1 май. Артистите съумяват да провокират същински възторг с осъществяванията си на евъргрийн части, примесени с ориенталски претекстове. Групата посети страната ни наскоро за поредност от изявленията, гостува и в “Шоуто на Слави”, а изключително впечатлен от тях се оказа водещия на паметното предаване.

Програмата на фестивала на балканската скара и хубавата музика ще продължи с младата поп звезда Тита. Тя ще зарадва феновете си на 2 май, а на идващия ден гостите ще забавлява комикът Краси Радков и музикантите от Виво Монтана. На 4 май пък хоро ще поведе, единствената баскетболистка в националната ни музика - Поли Генова. За първи път пред родна аудитория ще излезе и последната дуетна половинка на Шабан Шаулич - 22-годишната Тея Тайрович. Тя и сътрудниците й от гръцкото дуо Андреас и Люси ще вдигнат градуса на купона на 5 май. Достоен свършек на огромния фестивал ще даде Годжи и Millenium Band.

Освен хубава музика, посетителите на “Банкя Мези” ще имат опцията да опитат неповторими гръцки специалитети. Майстори на грила от Балканите ще се включат във фестивала за следващ път. Ще има особено оборудване за пушено месо, чевермета. Извън вкусната тематика, очаквайте лунапарк, безвъзмездни 3D прожекции всеки ден от 18.30 часа. Ще има дарове и за всеки именик на Гергьовден, а на Великден ще се състои конкурс за най-красиво великденско яйце. Фестивалните дни от 28 април до 5 май са съвсем целодневна стратегия с безчет шампионати, надпревари и игри с доста награди и дегустации. На 5 и 6 май с пладнешки концерт ще се разпише националната певица Ивелина Колева.

Следващите спирки на националното турне “България Мези” са Пазарджик - от 16 до 19 май. По случай Празника на розата в Казанлък - от 30 май до 2 юни. Пловдив да се готви сред 5 и 9 юни, а в Свиленград фестивала ще гостува от 13 до 16 юни. По мотив шопските празници “Мези” ще гастролира и в Елин Пелин от 20 до 23 юни.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР