Турската полиция задържа в понеделник двама журналисти в рамките на

...
Турската полиция задържа в понеделник двама журналисти в рамките на
Коментари Харесай

Турската полиция арестува журналисти за шпионаж

Турската полиция задържа в понеделник двама публицисти в границите на следствие за политически и боен шпионаж, заяви Анадолската организация, представена от БГНЕС.

Звеното за битка с тероризма разпитва Исмаил Дукел от телевизионния канал TELE1 и Муджесер Йълдъз от уеб портала OdaTV.

Порталът оповестява, че журналистката Йълдъз, която се е занимавала с военни въпроси, е била задържана, откакто полицията е претърсила жилището ѝ и е иззела избрани материали.

Само преди месец туската прокуратура упрекна седем публицисти, в това число двама редактори на OdaTV, че нарушават закона за работата на разследващите организации. Тяхната виновност се състояла в това, че съобщили за гибелта на шпионин, който е бил погубен в Либия. Журналистите ще бъдат изправени на съд този месец.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Абонамент Споделяне
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР