Турската полиция търси останките на журналиста Джамал Кашоги в гора

...
Турската полиция търси останките на журналиста Джамал Кашоги в гора
Коментари Харесай

Турската полиция търси останките на Хашоги в гора край Истанбул

Турската полиция търси останките на журналиста Джамал Кашоги в гора край Истанбул, съобщи организация " Ройтерс ".

" Следствието работи по информация, че останките може да са в гората Белград край Истанбул или град Ялова. " - показва пред организацията неназован представител на полицията.

Ялова се намира на 90 километра от Истанбул.

От полицията допълват, че търсенето на следи от ДНК в резиденцията на консула се е оказало сполучливо, като прецизират, че са взели " доста мостри ", които ще проучват, с цел да търсят посредством тях следи от Кашоги.

Полицията е локализирала местата, където има възможност да е изхвърлено тялото на журналиста, след разбор на маршрутите, по които са се движели саудитските представители, обвинени за убийството на Кашоги. Установено е, че на двете места край Истанбул и Ялова колите им са спирали за по-дълго време.

 Тръмп: Изглежда Кашоги в действителност е погубен
Тръмп: Изглежда Кашоги в действителност е погубен

Ако виновността е на Рияд, последствията ще са „ доста сурови “…

Разследващите допускат, че останките на журналиста може да се намират във плантация или във вила наоколо до маршрутите.

Живеещият в Съединени американски щати Кашоги, който е наблюдаващ на в. " The Washington Post ", изчезна на 2 октомври , откакто влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

Според турската полиция, той е погубен. Властите оповестиха, че разполагат с аудиозапис и видеозаписи , които удостоверяват тази версия.

От своя страна, живеещият в Германия саудитски принц Халид бин Фархан ал Сауд съобщи пред Дойче веле, че саудитското кралско семейство е отговорно за изгубването на Кашоги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР