Турската полиция обследва гора край Истанбул и околностите на град

...
Турската полиция обследва гора край Истанбул и околностите на град
Коментари Харесай

Претърсват гора край Истанбул за останките на Кашоги

Турската полиция обследва гора край Истанбул и покрайнините на град на брега на Мраморно море, с цел да открие тленни остатъци на саудитския отстъпник публицист, липсващ преди две седмици след влизането си в саудитско консулство. Това оповестиха нощес два турски публични източника, представени от Ройтерс.

При обиска в консулството и резиденцията на консула в Истанбул следователите са разкрили "много проби " и в този момент се пробват да ги проучват за следи от ДНК-то на журналиста Джамал Кашоги, сподели единият почитан източник.

По думите му обсегът на издирванията е бил уголемен, откакто са били открити маршрутите и спирките на колите, напускали консулството на 2 октомври - деня, в който Кашоги е бил забелязан за последно. Възможно е убийците да са изхвърлили натрупа в Белградската гора (Belgrad Ormani) край Истанбул или в необитаем регион в покрайнините на град Ялова, на 90 км южно от Истанбул, настояват източниците на Ройтерс.

Агенцията напомни, че към този момент Саудитска Арабия отхвърля обвиняванията на турски представители, че Кашоги е погубен в консулството и трупът му е изнесен на открито.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР