Турската полиция обследва гора край Истанбул и околностите на град

...
Турската полиция обследва гора край Истанбул и околностите на град
Коментари Харесай

Претърсват гора край Истанбул за останките на Кашоги

Турската полиция обследва гора край Истанбул и покрайнините на град на брега на Мраморно море, с цел да открие тленни остатъци на саудитския отстъпник публицист, липсващ преди две седмици след влизането си в саудитско консулство. Това оповестиха нощес два турски публични източника, представени от Ройтерс.

При обиска в консулството и резиденцията на консула в Истанбул следователите са разкрили " доста проби " и в този момент се пробват да ги проучват за следи от ДНК-то на журналиста Джамал Кашоги, сподели единият почитан източник.

По думите му обсегът на издирванията е бил уголемен, откакто са били открити маршрутите и спирките на колите, напускали консулството на 2 октомври - деня, в която Кашоги е бил забелязан за последно. Възможно е убийците да са изхвърлили натрупа в Белградската гора (Belgrad Ormani) край Истанбул или в необитаем регион в покрайнините на град Ялова, на 90 км южно от Истанбул, настояват източниците на Ройтерс.

Кашоги е в неопределеност, след влизането си в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул преди повече от две седмици. Турските управляващи декларират, че той е бил погубен, а саудитските отхвърлят.

Изчезването на журналиста провокира дипломатическа рецесия.

Попмейо: Дадохме още няколки дни на Саудитска Арабия

Съединени американски щати желаят да дадат още няколко дни на Саудитска Арабия да показа пояснения за изгубването на журналиста Джамал Кашоги, съобщи нощес държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо, представен от Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР