Турската полиция е претърсила внимателно саудитски самолет и пътниците в

...
Турската полиция е претърсила внимателно саудитски самолет и пътниците в
Коментари Харесай

Турция претърсила саудитски самолет, пристигнал в деня на изчезването на Кашоги

Турската полиция е претърсила деликатно саудитски аероплан и пасажерите в него, които са пристигнали в деня на изгубването на саудитския публицист Джамал Кашоги, съобщи ТАСС, като се базира на турската организация ДХА.

По данни на организацията полицията не е разкрила нищо съмнително при претърсването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съобщава се, че, когато турските управляващи са получили информация за изгубването на Кашоги, полицейски екипи са отпътували за истанбулското летище Ататюрк, на което същия ден от Рияд са пристигнали два саудитски самолета. В самолетите е имало 15 саудитски жители, които се насочили към консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, където се е намирал Кашоги.

След като са прекарали известно време в консулството, 15-ината са върнали на летището и са изхвърчали за Рияд.

Всички 15 пасажери са били претърсени на летището, а багажът им бил тестван няколко пъти на скенер. Полицаите са претърсили единия от саудитските самолети. Претърсени са били салонът, пилотската кабина и багажното поделение и не е било намерено нищо подозрително, след което било обещано позволение самолетът да излети, прецизира ДХА.

Засега няма информация за това дали е претърсван другият саудитски аероплан, кацнал в Истанбул.

Кашоги е саудитски публицист, задграничен сътрудник, редактор и коментатор. Журналистът е пишел за в. " Вашингтон пост " публикации, в които подлага на критика престолонаследника на Саудитска Арабия. Кашоги е в неопределеност от 13:00 ч. на 2 октомври, когато влезнал в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР