Турската полиция е арестувала още заподозрени във връзка с бомбения

...
Турската полиция е арестувала още заподозрени във връзка с бомбения
Коментари Харесай

50 арестувани във връзка с терора в Истанбул

Турската полиция е арестувала още обвинени по отношение на бомбения атентат в неделя, при който починаха шестима души, а няколко десетки бяха ранени, като броят на арестуваните доближава 50 души, заяви министъра на правораздаването на Турция Бекир Боздаг във вторник, заяви Асошиейтед прес.

Няколко часа след гърмежа полицията извърши обиски в Истанбул и е задържа 47 души, в това число сирийка, която е обвинена, че е оставила бомба с тротил на бул. " Истиклял ". Полицията заяви, че дамата, разпозната като Ахлам Албашир, е минала нелегално в Турция от Сирия и е признала, че е направила нападението, написа Асошиейтед прес.

Турските управляващи упрекнаха за нападението неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), както и обвързваните с нея сирийски кюрдски групи. Кюрдските милиции обаче отхвърлят да са забъркани. Анкара и Вашингтон считат ПКК за терористична група, само че не са съгласни за статута на сирийските кюрдски групи, които са били съдружници на Съединени американски щати в битката против групировката „ Ислямска страна “ в Сирия. Турция е ядосана от поддръжката на Съединени американски щати за кюрдската групи в Сирия и в понеделник вътрешният министър на Турция Сюлейман Сойлу съобщи, че отхвърля съболезнователните послания на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР