Турската полиция, бреговата охрана и граничните пунктове са били инструктирани

...
Турската полиция, бреговата охрана и граничните пунктове са били инструктирани
Коментари Харесай

Турция няма да спира бежанците от Сирия, които искат да влязат в Европа

Турската полиция, бреговата защита и граничните пунктове са били инструктирани да бездействат при положение на увеличение на потока от бежанци към Европа. Турските управляващи взеха решение да не стопират сирийските бежанци, които се стремят да влязат в Европа по море или по суша. Това заяви ТАСС, базирайки се на турски чиновник. Според събеседника на организацията турската полиция, бреговата защита и граничните пунктове са били инструктирани да останат неактивни при положение на засилен поток от бежанци от Сирия.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж е заплашвал Европейски Съюз да отвори порти за бежанците към Европа. Така през октомври предходната година турският водач даде обещание да направи това, в случай че Брюксел дефинира интервенцията на Анкара в Сирия „ Мирна пролет “ като военна. В началото на ноември Ердоган съобщи, че Анкара ще би трябвало да отвори вратите за Европа за сирийските бежанци, в случай че Европейски Съюз не помогне на Турция при тяхното дислоциране.

Междувременно ситуацията в Идлиб става все по-критична. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу организира телефонен диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг поради утежняването на ситуацията в сирийската провинция Идлиб, заяви турското външно министерство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР