Турската полиция, бреговата охрана и граничните пунктове са били инструктирани

...
Турската полиция, бреговата охрана и граничните пунктове са били инструктирани
Коментари Харесай

Турция отваря границите си към Европа за сирийски бежанци

Турската полиция, бреговата защита и граничните пунктове са били инструктирани да бездействат при положение на увеличение на потока от бежанци към Европа, съобщи БГНЕС. Информацията се появи както в Reuters, по този начин и в ТАСС.
Пред съветската организация турски държавен чиновник е декларирал, че управляващите са решили да не стопират сирийските бежанци, които желаят да стигнат в Европа по море или суша. Специално става въпрос за хора, бягащи от Идлиб - какво се случва там сега, научете в този материал!
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж е заплашвал Европейски Съюз да отвори порти за бежанците към Европа. През октомври предходната година турският водач даде обещание да направи това, в случай че Брюксел дефинира интервенцията на Анкара в Сирия " Извор на мира " като военна. В началото на ноември Ердоган съобщи, че Анкара ще би трябвало да отвори вратите за Европа за сирийските бежанци, в случай че Европейски Съюз не помогне на Турция при тяхното дислоциране. А в Гърция към този момент има протести поради подготвяни нови лагери.
Междувременно, Европейският съюз наложи наказания против двама високопоставени чиновници от турската петролна корпорация (TPAO) по отношение на противозаконните сондажни действия на Турция в изключителната икономическа зона на Кипър, заяви гръцкият вестник " Катимерини ".
Ограничителните ограничения, които ще бъдат наложени на Мехмет Ферух Акалин и Али Коскун Намоглу, се състоят в възбрана за пътешестване до Европейски Съюз и заледяване на активите им. Освен това на лица и компании в Европейски Съюз не е позволено да дават средства на двамата, гласи известието.
Решението беше оповестено обществено в формалния вестник на Европейски Съюз. Според Европейския съвет, " неразрешени сондажни действия " са осъществени от компанията TPAO в Кипърски води през юли, септември и октомври предходната година и през януари 2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР