Турската полиция блокира действията на демонстранти, които се опитват да

...
Турската полиция блокира действията на демонстранти, които се опитват да
Коментари Харесай

Полицията в Истанбул блокира демонстрация за арменския геноцид

Турската полиция блокира дейностите на стачкуващи, които се пробват да проведат самодейност в Истанбул във връзка кланетата от 1915 година и насилственото депортиране на арменци, оповестява " Канал 3 ".

``
реклама

Около 100 стачкуващи, в това число някои френски и европейски депутати, се пробваха да проведат гала в Истанбул, с цел да отбележат убийствата, само че срещнаха опозиция от полицията, съобщи кореспондент на Агенция Франс Прес.

" Вече 9 години се организират тези възпоменания за арменския геноцид и за първи път страната ни пречи ", споделя Бенджамин Абтан, един от деятелите на митинга в Истанбул.

Войските на Османската империя - предшестваща днешна Турция - са виновни за всеобщите убийства на арменци, само че Турция повече от 100 години отхвърля, че това е геноцид.

Арменците означават кланетата на 24 април - денят през 1915 година, когато хиляди арменски интелектуалци, обвинени в прикриване на националистически настроения и неприязън към османското господство, са подложени на репресии.

Френският министър председател Едуар Филип ще управлява възпоменанията в Париж, по време на които ще изнесе тирада и ще сложи цветя на Паметника на арменския геноцид, повдигнат на северния бряг на река Сена през април 2003 година

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани за реакция от френския водач Еманюел Макрон - " политически дилетант " за френското честване – като уточни злоупотребите на френските войски по време на колониалната ера.

" Ако погледнем към тези, които се пробват да дадат уроци по правата на индивида или демокрацията на Турция по арменския въпрос и битката против тероризма, виждаме, че всички те имат кърваво минало ", съобщи турският водач.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР