Турската политика е уязвима за военното и икономическо влияние на

...
Турската политика е уязвима за военното и икономическо влияние на
Коментари Харесай

Русия определя външната политика на Турция

Турската политика е уязвима за военното и икономическо въздействие на Русия. Подобни изводи косвено вършат откривателите на американската неправителствена корпорация RAND в отчет, озаглавен „ Националистическият курс на Турция “. Мненията на специалистите отчасти съответстват с мненията на опозиционните турски политици, написа съветският вестник “Независимая газета “, съобщи организация " Фокус ".

Лидерът на Народнорепубликанската партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу съобщи неотдавна, че Москва образува външнополитическата линия на Анкара. В Либия и Сирия, сподели той, думите на Владимир Путин са от решаващо значение. Експертите на RAND считат, че Русия и Турция минават към стратегическо партньорство. Въпреки взаимоотношението на редица тематики, турският хайлайф внимава с желанията на съветското управление, пишат американските откриватели.

В тази връзка турците са склонни да търсят помощ от главния си сътрудник в НАТО - Съединени американски щати, когато настъпят огромни форсмажорни условия. Въпреки това специалистите не могат да не признаят, че външната политика на Турция е мощно подвластна от съветската. " Поради своята накърнимост към съветския боен и стопански напън Турция се придържа към тактика за балансиране сред НАТО и Русия ", се споделя в отчета. Изтъквайки петте детайла на руско-турските връзки (разширяване на партньорствата в търговията и енергетиката, противопоставяне на външната политика на западните страни, „ разчитане на авторитаризма “, поддържане на районна автономност в Черноморския район и разширение на въздействието в Близкия изток), американските откриватели заключават, че несъгласията и разминаването на ползите сред Русия и Турция ще продължи. Управлението на тези опасности ще зависи от взаимното единодушие за разширение на въздействието по сред им. „ Въпреки това, даже в случай че Турция е подготвена да одобри Русия по доста въпроси, несъзнателен спор може да подкопае целия развой на дълготрайно доближаване “, се споделя в изследването на RAND.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР