Турската певица Гюлшен, обвинена в подстрекаване към омраза заради свои

...
Турската певица Гюлшен, обвинена в подстрекаване към омраза заради свои
Коментари Харесай

Турската певица Гюлшен вярва, че ще бъде оправдана от съда заради думи за религиозните училища

Турската певица Гюлшен, упрекната в подстрекателство към ненавист поради свои мнения по време на концерт, съобщи пред съда през днешния ден, че е почтена и изрази убеденост, че ще бъде оправдана, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Изпълнителката е застрашена от присъда до три години затвор поради забележки, отнасящи се до религиозните учебни заведения " имам хатип ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред съда тя изясни, че цялата работа е била опит за смешка с другар, до момента в който е била на сцената. Не съм имала поради нито трета страна, нито обществена класа или сегмент, посочи тя. Извиних се на всички, чиито полезности може би съм наранила, добави певицата.

Разследването против нея бе подхванато от Истанбулската прокуратура на съображение, че с репликите си по време на концерт певицата е нарушила член 216 от Турския углавен кодекс, защото загатнала, че образованието в религиозните учебни заведения от вида " имам хатип " води до " извращения ".

До следствието се стигна, откакто певицата стана цел на проправителствените медии и обществените мрежи поради изявленията си.

Изпълнителката бе арестувана на 25 август, а ден по-късно беше изпратена в ареста. На 29 август Гюлшен беше освободена от съда, само че при изискване да не напуща дома си. Мярката за задържане под домакински арест бе анулирана от съда на 12 септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР