Турската лира загуби 17% от стойността си спрямо долара от

...
Турската лира загуби 17% от стойността си спрямо долара от
Коментари Харесай

Турската лира продължава да губи стойността си спрямо долара

Турската лира загуби 17% от цената си по отношение на $ от началото на 2020г., оповестява Агенция Франс Прес. Лирата се търгуваше на 7,23 за $ към обяд, с 0,6% надолу, откакто по-рано доближи рекордно ниското равнище от 7,24 за $. Това кара търговците да се тормозят за въздействието на пандемията върху турската стопанска система.

Докато сътрудниците на Анкара се притесняват, че паричните запаси на страната са изчерпани, с цел да поддържат валутата, турският министър на финансите Берат Албайрак се опита да увери вложителите във видеоконференция през вчерашния ден, че запасите на Турция са повече от съответни.

На този декор стана ясно, че помощ от Международния валутен фонд не е на дневен ред за турския президент Реджеп Ердоган. Вместо това държавното управление се надява на суапова договорка с Федералния запас на Съединени американски щати, а Албайрак съобщи, че Анкара е в контакт с други страни от Г-20 по отношение на сходни ходове.

За страдание, американският дипломат в Турция Дейвид Сатърфийлд разгласи, че паричните условия и условия не са политически свързани.

От своя страна Анадолската организация упрекна финансовите институции в Лондон в " манипулативни офанзиви " против лирата.

Турският банков регулатор пък разшири определението за " манипулиране и подвеждащи процедури ", съгласно което разпространяването на " неверна или подвеждаща информация " ще се смята за " манипулативно " деяние. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР