Турската лира възвръща позицииВ резултат на предприетите мерки от Централната

...
Турската лира възвръща позицииВ резултат на предприетите мерки от Централната
Коментари Харесай

Турската лира възвръща позиции

Турската лира възстановява позиции
В резултат на подхванатите ограничения от Централната банка и изказването на финансовия министър на Турция Берат Албайрак довечера турската лира означи внезапно покачване от 8% по отношение на американския $.

През последните два дни Централната банка предприе разностранни ограничения, с цел да спре стремглавия спад на лирата. Най-осезаем резултат обаче провокира изявлението на финансовия министър.

„ Поетапно ще въведем ограничения, с които да понижим валутния риск за компаниите. Ще предприемем всички нужни дейности в границите на пазарните правила. Плътно заставаме до банките и частния бранш. “, съобщи Албайрак.

При привършване на днешната търговия, турската лира се увеличи до 6,30 за $. Към 18:30 часа курсът беше 6,50 за $.

Стойността на акциите на „ Уолстрийт “ също се повлия позитивно от новините за стабилизирането на турската парична единица.

Инвеститорите приветстваха покачването на цената на лирата, което внесе известно утешение във връзка с непосредствената заплаха турската финансова рецесия да повлияе на международните пазари.

Според специалисти най-сериозната паника е вероятността от обилни загуби за европейските банки. /АФП, „ Хабертюрк “ и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР