Турската лира поскъпна днес с около 2,8 процента до най-силното

...
Турската лира поскъпна днес с около 2,8 процента до най-силното
Коментари Харесай

Турската лира поскъпна

Турската лира нарастна през днешния ден с към 2,8 % до най-силното си равнище от април, откакто турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че американският му сътрудник Доналд Тръмп е споделил, че няма да бъдат налагани наказания на Турция поради пазаруването на съветските зенитно-ракетни системи С-400, съобщи Ройтерс.

В 16.08 ч. националната валута на Турция се задържа на курс от 5,63 турски лири за $. Това е най-високата стойност на лирата от 8 април до момента. В петък вечерта цената й бе 5,7875 по отношение на щатската валута (преди срещата на Ердоган с Тръмп в границите на срещата на върха на Г-20 в Япония през уикенда).

Анкара и Вашингтон месеци наред спорят поради поръчаните от Турция системи С-400, които се чака да бъдат доставени в страната напълно скоро. Спорът е източник за безпокойствие за вложителите, което оказва въздействие и върху турската лира.

Съединени американски щати оповестиха неотдавна, че може да наложат наказания на Турция в границите на признатия през 2017 година закон "за противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания " (CAATSA), в случай че Анкара получи съветските зенитно-ракетни системи С-400.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР