Турската лира отбеляза леко покачване, след като през последните дни

...
Турската лира отбеляза леко покачване, след като през последните дни
Коментари Харесай

Турската лира се съвзема, Ердоган отново нападна САЩ

Турската лира означи леко повишаване, откакто през последните дни означи рекордно ниски стойности. Това стана, откакто Централната банка разгласи серия от ограничения, които да подсигуряват стабилността на стопанската система.
Турската лира се срина, обменните бюра в Истанбул затвориха порти „ Те имат долари, ние имаме нашия народ, нашия Аллах ”, разяснява протичащото се Ердоган
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че стопанската система на страната не е застрашена и насочи нови остри рецензии против Съединените щати.

„ Ще стартираме да произвеждаме всички артикули, които сега внасяме от чужбина, плащайки с непозната валута. Ние ще стартираме да изнасяме. Ще бойкотираме американските електронни артикули. Те имат айфони, само че от другата страна е „ Самсунг”, съобщи Ердоган.
В Турция цензурират и преследват онлайн консуматори, до момента в който лирата лети към дъното Говорителят на Ердоган разгласи, че стопанската система на южната ни съседка е мощна
Кризата избухна, откакто Вашингтон наложи наказания на двама министри и усили митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция.

„ Разбира се, че това се отразява върху нашия бизнес. Цените порастват, ние не съумяваме да продадем своите артикули. Не знаем какво да внасяме и какъв брой ще коства. Един $ коства седем лири, а минута по-късно става шест лири. Ще забележим какво ще стане”, сподели Ерол Полат, притежател на магазин.

На фона на рецесията с турската лира Москва похвали решението на Анкара да не се причисли към глобите против Русия. По-рано Кремъл поддържа предлагането на Ердоган двустранната търговия да се прави с национални валути вместо с щатски долари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР