Турската лира леко се стабилизира днес, след като инвеститорите взеха

...
Турската лира леко се стабилизира днес, след като инвеститорите взеха
Коментари Харесай

Турската лира леко се стабилизира

Турската лира леко се стабилизира през днешния ден, откакто вложителите взеха под внимание опцията за възстановяване на турско-американските връзки по отношение на изказването на Майк Помпейо, който през вчерашния ден съобщи, че турските управляващи може скоро да освободят американския свещеник Андрю Брънсън, съобщи Ройтерс.

Турската лира през днешния ден се търгува за 6,1424 лири за $, до момента в който през вчерашния ден вечерта се търгуваше за 6,1600.

Националната валута на Турция загуби към 40 % от цената си от началото на годината на фона на дипломатическия спор сред Анкара и Вашингтон, оповестява Българска телеграфна агенция.

Турция и Съединени американски щати си постановиха взаимно мита и Вашингтон наложи наказания на двама турски министри. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган тази седмица е на посещаване в Съединени американски щати, където взе участие в 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Майк Помпейо съобщи през вчерашния ден, че чака диалози с турски представители, по време на които ще бъде дискутирана ориста на свещеник Брънсън. Според анализатора Якоб Кристенсен, в случай че Турция успее да позволи казуса, обвързван с ареста на Брънсън, ще има утешение на пазарите и лирата ще може да се търгува за под 6 лири за $.

Американският свещеник Андрю Брънсън бе подложен под домакински арест през юли, откакто прекара близо две години в затвор в Турция.

Турските управляващи упрекват пастора, че е работил в интерес на мрежата на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен и на групировката Кюрдска работническа партия (ПКК).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР