Турската компания Turkish Airlines ще премести 47 300 тона оборудване

...
Турската компания Turkish Airlines ще премести 47 300 тона оборудване
Коментари Харесай

Turkish Airlines мести 47 300 тона оборудване на най-голямото летище в света

Турската компания Turkish Airlines ще реалокира 47 300 тона съоръжение или над 10 000 уреди от летище " Ататюрк " на новото летище " Истанбул " - мегапроектът на южната ни съседка, който би трябвало да се трансформира в най-големият летищен хъб в света. От сдружението показват, че товарът се равнява на този за 5000 камиона.

" Разстоянието, което ще изминат товарните платформите през тези 45 часа, е към 400 000 км. Това е равно на 10 обиколки на Земята. По време на огромната интервенция ще работят над 1800 души ", изясняват в публично известие от Turkish Airlines.

След първия стадий на преместването на компанията на новото летище в Истанбул сегашната акция ще бъде финалната фаза от процеса. Преместването в този момент ще отнеме 45 часа, като би трябвало да завърши вечерта на 6 април.

Двете аерогари в града ще бъдат затворени за пътнически полети за 12 часа.

" Ние организираме най-голямата транспортна интервенция в историята на авиацията. Мащабът на преместването от Летище Ататюрк, нашият дом по време на възхода ни в световната авиация, към новия ни подобен - Летище Истанбул, е толкоз огромен, че общата повърхност на оборудването, което транспортираме, би обхванало 33 футболни стадиони ", показва ръководителят на борда на шефовете на самолетната компания Илкер Айджъ.

Turkish Airlines разполага с 336 пътнически и товарни самолета и прави полети до 306 дестинации по света.

В края на октомври новото летище в Истанбул беше публично намерено. Инвестициите в него бяха в размер на 10,5 милиарда евро, като задачата е то да трансформира града в хъб за свързване на Европа, Азия и Африка.

Проектът би трябвало да бъде изцяло приключен през 2028 година, като тогава броят на пасажерите се чака да доближи 200 милиона на годишна база. Така аерогарата би трябвало да изпревари най-натовареното летище в света - Hartsfield-Jackson в Атланта.

Площта на летището в Истанбул е 76 милиона квадратни метра, като то има 4 терминала, 6 писти и перони за 500 самолета. Там ще бъдат наети 225 000 души.
 Ердоган открива един от мегапроектите си: Летището за €10 милиарда, което ще стане най-голямото в света (СНИМКИ)
Ердоган открива един от мегапроектите си: Летището за €10 милиарда, което ще стане най-голямото в света (СНИМКИ)

До 2028-а то ще обслужва по 200 милиона пасажери на година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР