Турската компания БОТАШ“ и унгарската енергийна компания Ем Ви Ем

...
Турската компания БОТАШ“ и унгарската енергийна компания Ем Ви Ем
Коментари Харесай

Турция и Унгария подписаха споразумение за износ на природен газ

Турската компания „ БОТАШ “ и унгарската енергийна компания Ем Ви Ем СиИЕнържди (MVM CEEnergy) подписаха съглашение за експорт на природен газ от Турция, осведоми турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, като цитира известие на „ БОТАШ “.

Споразумението бе подписано в границите на визитата на президента Реджеп Тайип Ердоган в Унгария.

С влизането в действие на съглашението Турция за първи път ще изнася газ по тръбопроводи за европейска страна, с която не граничи, отбелязва турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

В изказването на „ БОТАШ “ се прецизира, че „ историческото съглашение “ е подписано от Бурхан Йозкан, общоприет шеф и ръководител на Съвета на шефовете на „ БОТАШ “, и Ласло Фрич, шеф в Ем Ви Ем СиИЕнържди.

Договорът ще има и забележителен принос за сигурността на енергийните доставки в Европа, показват от „ БОТАШ “.

В изказването се отбелязва, че доставките на природен газ от Турция за Унгария се чака да стартират от идната година и че съглашението включва и съдействие при потреблението на турската инфраструктура за полутечен природен газ и оборудванията за предпазване на природен газ на двете страни в границите на общите ползи.

През януари компанията „ БОТАШ “ подписа съглашение с България за експорт на 1,5 милиарда куб. м природен газ годишно в продължение на 13 години, напомня ТРТ-Хабер.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР