Турската журналистка Седеф Кабаш бе арестувана във връзка с обвинение

...
Турската журналистка Седеф Кабаш бе арестувана във връзка с обвинение
Коментари Харесай

Арестуваха турска журналистка за обида на Ердоган, цитирала пословица

Турската журналистка Седеф Кабаш бе задържана по отношение на обвиняване за засегнатост на президента на страната Реджеп Ердоган, съобщи Би Би Си.

Според прокуратура телевизионната водеща е оскърбила президента, като е цитирала поговорка в ефир. Ако вол влезе в замък, той не става цар, е споделила Кабаш по време на предаване.

Британската медия посочи, че дамата не е загатнала името на водача на Република Турция, само че все пак тя е била арестувана и въдворена в следствен арест.

Прессекретарят на Ердотан Фахретин Алтун дефинира думите на Кабаш като оскърбяващи президента. "Обидата на президента на нашата страна е равнозначна на засегнатост на Република Турция ", съобщи той.

"Правосъдният министри Абдулхамит Гюл от своя страна сподели, че журналистката ще получи справедливо наказване. Наказателният кодекс планува присъда отнемане от независимост до четири години ", напомни Би Би Си.

Откакто Ердоган стана президент през 2014 година, в страната бяха заведени към 36 000 каузи за засегнатост на президента. От тях почти една трета приключиха с неоправдателни присъди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР