Турската икономика ще навакса устойчивата си тенденция на растеж следващата

...
Турската икономика ще навакса устойчивата си тенденция на растеж следващата
Коментари Харесай

Турската икономика ще продължи да расте въпреки епидемията, смятат от Fitch

Турската стопанска система ще навакса устойчивата си наклонност на напредък идната година, счита шефът на Фич рейтингс /Fitch Ratings/ Дъглас Уинслоу, представен от Анадолската организация.

"През първата четвърт на тази година - преди шока с ковид - икономическият напредък се беше ускорил до над 6 на 100... в този момент чакаме доста внезапно стесняване през второто тримесечие, занимателен напредък през третото и след това възобновяване през четвъртото тримесечие с нормализирането на интензивностите ", сподели той.

Уинслоу предизвестява, че в случай че вирусът не бъде дейно овладян, а изискванията на частичната насилствена изолираност продължат и през третото тримесечие, може да се чака доста по-слаб напредък.

Директорът означи, че Фич е преразгледала прогнозата си за растежа на Турция и планува той да е от 0,8 на 100 на фона на световно икономическо стесняване, като посочи, че основната причина, заради която организацията продължава да планува лек напредък на турската стопанска система за 2020 година, е набраната при започване на годината инерция вследствие на възобновяване на частния банков бранш, както и ниските лихвени проценти.

Прогнозата на Фич за нивото на годишната инфлация за 2020 година е ревизирана надолу до 8,5 %.

По данни на Турския статистически институт Тюркстат през март инфлацията в страната е била 11,86 %.

През септември Анкара си сложи за цел инфлация от 8,5 на 100 през актуалната година, а централната банка предвижда инфлация от 8,2 на сто
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР