Турската група "Аджибадем" официално потвърди информацията, че няма да продава

...
Турската група "Аджибадем" официално потвърди информацията, че няма да продава
Коментари Харесай

Турската Аджибадем официално потвърди, че остава в България

Турската група "Аджибадем " публично удостовери информацията, че няма да продава активите си в България. Компанията ще разшири портфолиото си у нас. Инвестициите ѝ на Балканите ще доближат 15 млн. евро.

Средствата са от продажба на акции, закупени от International Finance Corporation (IFC), част от групата на Световната банка.

"Изключително сме удовлетворени от обстоятелството, че IFC поддържа нашето разширение в Европа. Това е знак за доверието, което сме получили. С тази инвестиция в България и района ние се стремим да подобрим здравното обслужване и опазването на здравето в частния бранш и да станем по-достъпни, тъй че българските пациенти да могат да получат още по-добро качество “, разяснява ръководителят на Съвета на шефовете на групата Acibadem Мехмед Али Айдинлар.

През 2016 година "Аджибадем " закупи лечебните заведения "Токуда " и "Сити Клиник ".

"Групата реши да преразгледа решението за продажбата поради подобряването на факторите в турската финансова непоклатимост и намаляващия валутен риск ", споделят от компанията. От "Аджибадем " показват още, че следва и реализирането на нови вложения. През идната една година капиталовия проект на групата възлиза на 18 млн. лв., които ще бъдат разпределени за технологии и възстановяване на сградния фонд в лечебните заведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР