Турската държавна информационна агенция публикува снимки на двама мъже, обвинени

...
Турската държавна информационна агенция публикува снимки на двама мъже, обвинени
Коментари Харесай

Турция разпозна предполагаеми съучастници на Гон

Турската държавна осведомителна организация разгласява фотоси на двама мъже, упрекнати в оказване на помощ на беглеца-бизнесмен Карлос Гон да избяга през летище в Истанбул от корупционен развой в Япония.
Снимките на охранителните камери, оповестени за първи път в четвъртък, демонстрират Майкъл Тейлър и Джордж Антоан Зайек при паспортния надзор на летището в Истанбул, оповестява Анадолската организация.

 
„ Уолстрийт Джърнал “ разказа Тейлър като някогашен американски чиновник на спецчастите, който в този момент работи като частен чиновник по сигурността.
Гон, някогашният началник на автомобилния производител Nissan, избяга от Япония, като се скри в кутията за аудио съоръжение и по-късно даде конференция в Ливан. Той отхвърли да разяснява детайлностите за бягството си.
Турската полиция твърди, че той е слязъл на по-малкото летище „ Ататюрк “ и се е трансферирал в различен частен аероплан за Ливан.
Тейлър и Зайек са придружавали Гон от Япония до Турция, само че по-късно са се отправили към основното летище на Истанбул и са взели обособен полет до Бейрут с ливанските авиолинии.
Турция арестува петима души като част от следствието си за бягството, в това число чиновници на MNG, частната самолетна компания, употребена от Гон.
Фирмата твърди, че нейният аероплан е бил употребен нелегално при бягството и е подала наказателна тъжба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР