Турската държава се нуждае от повече деца. Лично Ердоган съветва

...
Турската държава се нуждае от повече деца. Лично Ердоган съветва
Коментари Харесай

В Турция: За какво трябва да мислите по време на полов акт

Турската страна се нуждае от повече деца. Лично Ердоган поучава младите дами да се женят по-рано и да раждат повече. А един негов съидейник даже изрече рекомендация по какъв начин тъкмо да се вършат " порядъчни деца ". Вижте в:

В публикация под заглавие " За какво си мислите, до момента в който вършиме деца? ", " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " отбелязва, че на една среща на хора с увреждания  турският президент Ердоган направил следното необичайно изказване: " За страдание нашите младежи към този момент не се женят толкоз млади. Повечето подписват брак едвам след 30-годишна възраст или не се женят въобще. Така не може! ".

Официалните статистически данни не удостоверяват тези думи, разяснява изданието: нито сключваните бракове са по-малко, нито е повишена възрастта, на която се женят турците. Изказването на президента бе в доста по-голяма степен опит за изместване на вниманието от някои други парливи въпроси.

Кризата не разрешава на мнозина да се оженят

В близкия до фамилията на Ердоган вестник " Сабах " даже бе оповестено предложение неженените да бъдат облагани със специфичен налог . Само че младежите, които са визирани, не избират ергенския живот непринудено, разяснява " ФАЦ ". А и от кое място ще вземат пари за ергенския налог хора, на които поради икономическата рецесия не им стигат парите да се оженят? Както се вижда от оповестена няколко дни след изказването на Ердоган статистика за размера на безработицата (всеки четвърти младеж е без работа), отводът от подписване на брак не е персонален избор, а разследване от икономическата рецесия.

Но даже и да съумеят да съберат нужните средства за сватба, младежите не могат да се отърват от опеката на страната, която продължава да се меси в персоналния им живот. По инструкции на Дианет - Службата по религиозните въпроси, фамилиите не трябва да имат по-малко от две деца, а най-добре най-малко три или четири. Но - както акцентира ФАЦ, сходна рекомендация е елементарно да се насочи, доста по-трудно е да се раждат деца при сегашните стопански условия. Нима е инцидентно това, че в последните две години на икономическа рецесия раждаемостта е спаднала?-->
 турска женитба iStock/Getty Images
Но да се върнем към поредицата рекомендации от страна на страната. Да кажем – написа по-нататък ФАЦ - че се вслушате в думите на Ердоган и сте сключили брак. И по рекомендация на Дианет тръгвате да вършиме и деца. Само не си помисляйте да се насладите на това занятие - и в това отношение има рекомендация, отправена от декана на Теологическия факултет на един от държавните университети - професор Рифат Окудан: " По време на акта мислете за своя нравствен лидер, с цел да родите порядъчно дете! ".

На какво ги учат в детските градини

Да кажем, че и тези условия са спазени - какво оттова нататък? Повечето деца попадат в държавните детски градини, в които религиозното образование е наложително. В резултат на което, както споделя бащата на едно петгодишно момче: " През нощта синът ми има кошмари. Той към този момент не прегръща вуйна си, тъй като била жена. И не влиза в тоалетната, до момента в който не е произнесъл " тоалетната молитва ", на която са го научили в детската градина ". По роман на една майка пък детето ѝ непрекъснато говорело за гибел и ковчези. И казвало, че майките със забрадки са по-добри майки.

А и това не е всичко - един нов законопроект в Турция провокира същинска вълна от отвращение, оповестява списание " Фокус ". Съгласно този план, изнасилвачите на малолетни няма да получават присъда, в случай че след действието се оженят за жертвата си. Турският парламент ще гласоподава законопроекта още в идващите дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР