Турската артилерия е открила огън срещу обекти на обявената за

...
Турската артилерия е открила огън срещу обекти на обявената за
Коментари Харесай

Турската артилерия откри огън срещу обекти в сирийската провинция Африн

Турската артилерия е разкрила огън против обекти на оповестената за терористична формация Работническа партия на Кюрдистан и партията „ Демократически съюз “, ситуирани в сирийската провинция Африн, написа вестник Hurriyet.

Съгласно данните на изданието, офанзивата е осъществена от територията на южната турска провинция Хатай, като задачата е да се предотврати образуването на „ терористичен кулоар “ край южната граница на Турция. Според публикувано от турската войска известие, военните са изстреляли минимум 36 снаряда против няколко от кварталите на град Африн, който е център на едноименната провинция, предава " Фокус ".

По-рано в събота турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган също даде информация за дейностите на военните по време на среща с членове на ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването “, извършена в източната част на Турция. По думите на Ердоган, „ ние разрушаваме западното крило на този кулоар “. Президентът също по този начин заплаши с намеса, в случай че, както написа изданието, терористите не се предадат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР