Турската армия ще пресече скоро границата между Турция и Сирия

...
Турската армия ще пресече скоро границата между Турция и Сирия
Коментари Харесай

Турските военни и сирийската опозиция скоро ще пресекат границата между Турция и Сирия

Турската войска ще пресече скоро границата сред Турция и Сирия дружно със Свободната сирийска войска, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на известие в Туитър от тази заран на отговарящия за връзките с обществеността в турското президентство Фахреттин Алтун.

" Турските военни дружно със Свободната сирийска войска в най-скоро време ще пресекат границата сред Турция и Сирия ", написа той, представен от ТАСС.

Алтун се обърна и към сирийските кюрди и означи, че " те могат или да се предадат, или Турция ще спре опитите им да попречат на турските старания за битка с терористичната формация " Ислямска страна ".

В региона на турския пограничен град Акчакале, който се намира против сирийския Тал Абияд, свидетел, представен от Ройтерс, видял гаубици, ситуирани зад землени укрепления от турската страна на границата и ориентирани към Сирия.

На към 60 км на запад бяха ситуирани два камиона със системи за залпов огън, също зад землени укрепления, в региона на Суруч, който се намира против сирийския град Кобане. В региона беше ситуирана и артилерия, а бойци се разхождаха из намиращ се в близост боен лагер, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мустафа Бали от ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили съобщи, че скупчването на турски военни сили, както и информацията за спомагателна готовност на подкрепяни от Турция сирийски бунтовници, демонстрира, че " офанзивата е неизбежна ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР