Турската армия няма да напусне Сирия преди войските на останалите

...
Турската армия няма да напусне Сирия преди войските на останалите
Коментари Харесай

Ердоган: Турската армия няма да напусне Сирия преди останалите

Турската войска няма да напусне Сирия преди войските на останалите страни да са се изтеглили от разкъсваната от война страна, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като акцентира, че Турция е изправена пред опасности за сигурността си, защото има обща граница със Сирия, заяви в. " Хюриет дейли нюз ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма да спрем преди и последният терорист да е напуснал района. Това е едно измерение на въпроса. Второ, ние няма да си тръгнем, преди да са напуснали останалите страни. Ние сме от изгода за единството и солидарността на Сирия. Ние в никакъв случай не сме желали разединението й ", съобщи Ердоган пред публицисти в отговор на въпрос дали турската интервенция " Извор на мира " в Северна Сирия ще продължи.

Ако останалите страни, които са разположили свои сили там, също пазят целостта на Сирия, " те би трябвало да потвърдят това ", добави Ердоган, като означи, че другите страни даже нямат обща граница със Сирия. " Нито Русия, нито Съединени американски щати, нито Иран ", акцентира той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР