Турската армия никога няма да се поколебае да направи същата

...
Турската армия никога няма да се поколебае да направи същата
Коментари Харесай

Ердоган: Ако е нужно, Турция ще направи същата крачка в Кипър като преди 45 години

Турската войска в никакъв случай няма да се поколебае да направи същата крачка в Кипър като преди 45 години, "ако това е належащо за живота и сигурността на кипърските турци ", съобщи турският президент Реджеп Ердоган, представен от Анадолската организация.

"Турция стартира мирната интервенция в Кипър, с цел да отбрани правата и ползите на кипърските турци, които са равностойни притежатели на острова ", споделя Ердоган в изказване, публикувано от турското президентство.

Днес се навършват 45 години от военната интервенция на Турция на остров Кипър през 1974 година, подхваната откакто кипърските гърци проведоха прелом пет дни по-рано с проекти да обединят острова с Гърция. Оттогава Кипър е разграничен на интернационално непризната северна турска част и Република Кипър със столица Никозия.

"Целият свят следи нашата решителност. Никой не трябва да се съмнява, че героичната турска войска, която счита (Северен) Кипър за своя лична татковина, няма да се поколебае да направи същата крачка като преди 45 години, в случай че това е нужно за живота и сигурността на кипърските турци ", добави Ердоган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР