Турската армия не е давала „никакви гаранции“ на Русия или

...
Турската армия не е давала „никакви гаранции“ на Русия или
Коментари Харесай

Турската армия не е давала „никакви гаранции“ на Русия

Турската войска не е давала „ никакви гаранции “ на Русия или която и да е друга страна по отношение на подхванатата интервенция в Северна Сирия и нейния обсег. Това съобщи турският вицепремиер Бекир Боздаг, представен от „ Дейли Сабах “.

Турските въоръжени сили навлязоха в северната част на Сирия и потеглиха към град Африн в интервенция „ Маслинова клонка “, с цел да прочистят районите от наличието на кюрдските бойци. В Анкара обаче показаха, че могат и да стигнат на изток от река Ефрат и да разширят военната атака.

Операцията беше подхваната, откакто Съединените американски щати желаеха основаването на военно формирование с присъединяване на бойци на Отряда за национална самозащита (YPG), който турците преглеждат като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия и опасност за националната си сигурност.

„ Никой няма право да ни постанова ограничавания в интервенцията против YPG “, съобщи Бекир Боздаг. Той уточни, че до този миг нито един турски боец не е умрял, въпреки да се появиха такива информации в медиите. Боздаг сподели, че главната цел на офанзивата е да се изкорени „ всяка терористична опасност “ в района.

През предходната седмица турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че откакто град Африн бъде освободен от кюрдските бойни милиции, турските сухопътни сили могат да се насочат към река Ефрат и други „ сериозни зони “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР