Турската армия е подновила атаките срещу кюрдските отряди в град

...
Турската армия е подновила атаките срещу кюрдските отряди в град
Коментари Харесай

Примирие друг път: Турската армия поднови атаките срещу град в Сирия

Турската войска е възобновила офанзивите против кюрдските отряди в град Рас ал Айн в североизточната част на Сирия, макар постигнатото по-рано със Съединени американски щати съглашение за краткотрайно преустановяване на военните дейности, предава TACC.

По-рано се появи информация, че в сирийския град е била обновена стрелбата и още се водят сражения сред нахлулата турска войска и кюрдски отряди, а над няколко квартала се издига гъст пушек.

Турция към момента не е коментирала обстановката.

На 9 октомври Анкара разгласи началото на интервенция " Извор на мира " в Северна Сирия. Целта е там да се сътвори зона за сигурност, която би трябвало да се трансформира в предпазен пояс за турската граница. Освен това, съгласно проекта на Анкара, там ще бъдат настанени сирийските бежанци от арабски генезис, които сега се намират в Турция. Международната общественост осъди дейностите на Анкара, държавното управление в Дамаск счете интервенцията за експанзия, а кюрдите я оповестиха за етническо пречистване.

Снощи Съединени американски щати и Турция се похвалиха с реализирано съглашение за прекъсване на военните дейности в Северна Сирия, след диалози в Анкара. Турция се съгласи да приключи огъня за 120 часа, тъй че кюрдските сили да изоставен зоната за сигурност, избрана от Анкара. По мотив договорката президентът на Съединени американски щати Тръмп разгласи турския си сътрудник Ердоган за " демонски добър водач ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР