Турската армия е нанесла удари по 181 мишени на терористите

...
Турската армия е нанесла удари по 181 мишени на терористите
Коментари Харесай

Турция е нанесла удари по 181 мишени в Сирия

Турската войска е нанесла удари по 181 " цели на терористите " през първите часове на трансграничната интервенция в североизточна Сирия. Това заяви турското Министерство на защитата, представено от международните организации.

" В рамките на интервенция " Извор на мира " източно от река Ефрат военновъздушните сили и друга бойна техника нанесоха удари по 181 обекта на терористични организации ", се споделя в известието.

В сряда вечерта Анкара разгласи началото на наземната фаза на интервенцията, която стартира с въздушни и артилерийски удари по позиции на кюрдски формирования.

Ръководената от кюрдите коалиция в североизточна Сирия съобщи нощес, че е отблъснала сухопътна офанзива на турските войски, които започнаха трансгранична интервенция по-рано през вчерашния ден, оповестиха Франс прес и Ройтерс.

" Наземната атака на турските сили беше отблъсната от бойците на Сирийските демократични сили в региона на град Тал Абияд. В момента няма нахлуване ", написа представителят на кюрдско-арабската коалиция Мустафа Бали в " Туитър ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР