Турска подводница навлезе в териториалните води на Гърция и се

...
Турска подводница навлезе в териториалните води на Гърция и се
Коментари Харесай

Турска подводница влезе в гръцки териториални води

Турска подводница навлезе в териториалните води на Гърция и се приближи до нос Сунион, ситуиран на 70 километра от гръцката столица Атина, заяви уеб сайтът. Според портала подводница от вид 209 е била видяна от гръцки хеликоптер, когато е минала през пролива Кафиреф сред островите Евбея и Андрос и е почнала да се доближава до Атика. 

 ArmyVoice прибавя, че в региона на Карпатос е видяна друга подводница. В гръцките Военновъздушни сили е оповестена " паника. Военни хеликоптери обхождат и претърсват  Егейско море с радари.

 Отношенията сред Гърция и Турция още веднъж се изостриха в последните дни поради противоречивите находища от петрол в гръцкия континентален шелф. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Атина не съблюдава съглашението с Анкара и е възобновила сондажите си в зоната.
Преди дни  турският външен министър Мевлют Кавусоглу разгласи, че до края на август страната му също ще стартира сондажи в шелфа макар митингите от гръцка страна Гърция, работата ще стартира в края на август. " Анкара желае да продължи геоложките изследвания " макар враждебните дейности на някои страни ", съобщи той.

Заради растящото напрежение сред двете страни, Франция изпрати военна поддръжка на Гърция под формата на взаимни военно-морски учения в Средиземно море.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР