Турска двойка впрегна магаре в знак на протест срещу решението

...
Турска двойка впрегна магаре в знак на протест срещу решението
Коментари Харесай

Турци впрегнаха магаре в протест срещу платени найлонови торбички

Турска двойка впрегна магаре в символ на митинг против решението на управляващите в страната да наложат такса върху найлоновите торбички, съобщи локалната медия ДХА.

На видео, снимано преди дни в централната анадолска провинция Нигде, се вижда по какъв начин мъж и жена вкарват животното в супермаркет и пълнят дисагите на магарето със артикули. Двамата клиенти отиват на касата в комерсиалния обект и заплащат купените неща. Акцията на фамилията стана мотив за шоу в магазина на самообслужване.

Магазините в Турция от 1 януари 2019 година нямат право да дават гратис найлонови торбички. Клиентите, в случай че желаят пазарското помагало от неестествен материал, би трябвало да платят за 25 куруша, или към осем стотинки. Търговците са застрашени от санкция в размер на 10 турски лири (приблизително три лева) за всеки квадратен метър повърхност на магазина, ако бъдат хванати в гратис разпределяне на торбички

Разпоредбата провокира неодобрение в доста региони на страната. Освен магарешкия митинг в Централна Турция, проява имаше в източния град Ерзурум. Там мъж отиде на пазар с ръчна количка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР