Турска благотворителна организация строи най-голямата джамия на Балканите в Тирана,

...
Турска благотворителна организация строи най-голямата джамия на Балканите в Тирана,
Коментари Харесай

Турция строи в Тирана най-голямата джамия на Балканите

Турска благотворителна организация строи най-голямата джамия на Балканите в Тирана, оповестява Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

В известие, оповестено през днешния ден, Турската фондация по религиозните въпроси, обвързвана с държавната Дирекция по религиозните въпроси, уточни, че джамията Намазгах в Тирана ще бъда приключена и открита до края на тази година.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган участва на церемонията по полагане на основите на джамията през 2015 година, напомня организацията. Вярвам, че тази джамия ще бъде неповторим знак на братството сред нашите народи, съобщи тогава турският президент.

В известието се показва, че 70 % от градежа на джамията - " 100-годишна фантазия на мюсюлманите в региона ", към този момент е приключен.

Джамията ще бъде с потенциал да побере 5000 богомолци вътре и още 5000 в комплекса към нея.

Джамията се чака да се трансформира в един от знаците на Тирана. Комплексът на джамията ще включва също бибилиотека, културен център, паркинг, място за осъществяване на курсове за проучване на Корана, изложбена зала, кафетерия и конферентна зала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР