Туроператорите са издали ваучери или дължат пари на над 320

...
Туроператорите са издали ваучери или дължат пари на над 320
Коментари Харесай

Протестираща собственичка на "Руал травел" дължи 1.8 млн. лв. на клиентите си

Туроператорите са издали ваучери или дължат пари на над 320 000 българи, съобщи Румяна Балтова от Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение бъдеще за туризма “ и притежател на „ Руал травел “.

Тя беше една от водачките на митингите на туроператорите през август. Според нея към 35% от 320 000 българи си желаят назад сумите за предплатените почивки преди началото на пандемията от COVID-19 през март.

Това прави към 112 000 туристи. На останалите към 208 000 са издадени ваучери, които важат до март 2021 година

Общо туроператорите дължат към 155 млн. лева на клиентите си. Затова желаеме тези средства от страната под формата на ликвидна поддръжка, означи Балтова.

Според нея не всички туристи са поискали да употребяват ваучерите си за Турция и Гърция. „ Хора, които са се записали за Мексико не желаят да употребяват ваучера си за Гърция или Турция “, изясни тя.

Румяна Балтова сама признава за задълженията към клиентите си на конференция. Тя даде образец със своята компания „ Руал травел “.

Туроператорът има събрани средства от клиенти в размер на 10% от оборота си за 2019 година, който е към 18 млн. лева Това значи, че дължи 1.8 млн. лева

Според Балтова към 67% от клиентите им са взели ваучери. Стойността им е към 1.2 млн. лева Тръгнат ли пътуванията ще ги изпълним, акцентира тя. Клиенти са си поискали другите 600 000 лева

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР