Туроператорите отчитат значителен ръст на българските туристи зад граница през

...
Туроператорите отчитат значителен ръст на българските туристи зад граница през
Коментари Харесай

Къде пътуват българите за празниците?

Туроператорите регистрират забележителен растеж на българските туристи зад граница през коледните и новогодишни празници спрямо предходната година. Над 5000 души са по чартърни и самолетни стратегии в чужбина, а по автобусни екскурзии са още толкоз, оповестяват от Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма “ (ОБТ). Във вътрешността на страната ще има към 560 000 пътувания, демонстрират данните на Института за разбори и оценки в туризма, написа TravelNews.

Над 20 чартъра има от София и Варна за чужбина, като най-вече са за Египет и Турция , споделя Павлина Илиева, ръководител на ОБТ и шеф на туроператора „ Аполо “. Останалите дестинации с директни полети са Йордания, Тунис, Албания, Малдиви, Доминиканската република, Шри Ланка, Занзибар и Лапландия. По постоянни самолетни линии най-вече българи ще има в Дубай (ОАЕ), Тайланд, Мексико, Рим (Италия), Прага (Чехия).

„ Тази година ситуацията е по-добре спрямо 2020 година, когато активността ни беше неразрешена “, разяснява тя. Въпреки това пътуванията са надалеч по-малко преди пандемията през 2019 година За страдание Европа остава втора година затворена за Коледа и Нова година с доста рестрикции и със забрани за неимунизираните , изясни Илиева. Почти всички страни към този момент желаят PCR тест и за имунизираните туристи.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР