Туроператорите отчитат сериозен спад на записвания на туристи от Русия

...
Туроператорите отчитат сериозен спад на записвания на туристи от Русия
Коментари Харесай

Ангелкова: Туроператорите отчитат сериозен спад на записвания на туристи

Туроператорите регистрират сериозен спад на записвания на туристи от Русия и Германия. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която се срещна в Бургас с представители на туристическият бизнес от Южното Черноморие.

Бургас

По думите на Ангелкова, банкрутът на две чартърни самолетни компании, които са оперирали на българския туристически пазар е довел до спад на туристи от Германия и Полша. Добрата вест е, че до Летище Бургас стартират чартърни полети от нови 9 британски града. Осем милиарда лв. са приходите постъпили в държавната хазна за предходната година от туризъм, а приходът от нощувките от български и задгранични туристи е повече от 27 млн. лева

 Николина Ангелкова - министър на туризма: В момента се борим безусловно всекидневно в диалози с всички огромни туроператори, които работят на пазар " България ", да насочим вниманието към нас и да се оправим с другите обстановки, които породиха. Основно все още спад в ранните записвания има на пазар " Русия ", за който ние съобщихме и все още в резултат на банкрута на " Еър Германия " следим лек спад и от пазар " Германия ", само че се надявам че надлежно записванията в последният миг също ще бъдат положителни и това ще докара до по-ниски спадове. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР