Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение Бъдеще за

...
Туроператори, туристически агенти и екскурзоводи, членове на обединение Бъдеще за
Коментари Харесай

Туроператорите отново излизат на протест

Туроператори, туристически сътрудници и екскурзоводи, членове на обединяване „ Бъдеще за туризма “, още веднъж ще стачкуват пред Министерски съвет на 4 август. Тогава изтича срокът за осъществяване на техните претенции, едно от които бе среща с министър-председателя Бойко Борисов.

Настояваме за незабавна среща с премиера за изясняване на икономическата конюнктура и за набелязване на ограничения за попречване на всеобщите банкрути на туроператорите, обявиха от обединяването.

Пакетът от претенции, с който бе осведомен министърът на туризма Марияна Николова предишния вторник, включва още: финансово излекуване на бранша и създаване на незабавен спешен проект за подкрепяне на туроператори, туристически сътрудници и екскурзоводи; неотложно използване на грантови схеми и обществени вложения под формата на безусловна безплатна помощ за най-засегнатите сегменти - туроператори, които реализират произлязъл туризъм.

Тяхната активност бе спряна на 13 март 2020 г.; създаване на стратегии за опазване и стимулиране на заетостта в бранша посредством образование и преквалификация по линията на европейските стратегии.

Първият митинг на заетите в туризма бе на 28 юли 2020 година Техни представители бяха признати от министър Николова, която им даде обещание поддръжката си, в това число и за подпомагане в обезпечаването на ликвидни средства за компаниите в бранша. Искането още същия ден бе импортирано във финансовото министерство. Последваха срещи с представители на Министерството на труда и обществената политика.

Благодарим за разбирането и ентусиазма на министър Николова. Настояваме за ангажираността към проблемите на бранша от страна на кабинета и насрочването на среща с министър ръководителя Бойко Борисов, обобщават от обединяване „ Бъдеще за туризма “.

Протеста е на целият отрасъл и в него ще се включат членове от всички браншови организации споделящи настояванията!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР