Туроператори сигнализират за пореден проблем. Чуждестранните туристи, които са решили

...
Туроператори сигнализират за пореден проблем. Чуждестранните туристи, които са решили
Коментари Харесай

Европейска столица: Без тоалетни за туристите в София, хората стискат с часове

Туроператори алармират за следващ проблем. Чуждестранните туристи, които са решили да посетят София, няма къде да отидат до тоалетна или даже да пият вода. Сериозен проблем е и неналичието тук-там за паркиране на рейсовете, които транспортират туристите.

Проблемът поражда през 2017 година, когато с разпоредба бе неразрешено паркирането на рейсове към храм-паметника " Александър Невски ".

Собственик на туристическа организация Светослав Велков е алармирал Министерството на туризма за проблемите, само че към момента няма отговор. Велков призна пред кореспондент на Bulgaria ON AIR, че и не чака да получи подобен.

" Имаме проблем с паркиране, защото то е лимитирано единствено до 15 минути. Това мъчно може да се съблюдава логистично. Самото място не е обезпечено откъм козирка и най-много няма тоалетна. Обществените тоалетни са ъгъл. Предупреждаваме туристите, молим ги да стискат в рейса и търсим най-близката бензиностанция, където да употребяват тоалетна ", изясни Велков.

Екскурзоводът Марина Бакахурова също уточни като сериозен проблем местата за паркиране към " Александър Невски ". Чуждите водачи са гонени от мястото и не схващат къде би трябвало да отидат.

" Най-важното е остават ли удовлетворени туристите. Спира рейс зад " Александър Невски ", някой споделя, че има естествени потребности и няма къде да отиде. Обиколката минава в посока джамията и единствената тоалетна е в подлеза на Източната врата. Почваме да се молим на заведенията хората да влизат - от време на време споделят " да ", от време на време - " не ". Многократно е писано до общината, само че няма никакъв резултат ", показа тя в ефира на " България заран ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР