Туроператори и туристически агенти от днес вече могат да кандидатстват

...
Туроператори и туристически агенти от днес вече могат да кандидатстват
Коментари Харесай

Туроператори и турагенти вече могат да кандидатстват за 10 милиона лева помощ |

Туроператори и туристически сътрудници от през днешния ден към този момент могат да аплайват за безвъзмездната помощ от 10 млн. лева по оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 ”, оповестиха от Министерството на туризма.

Средствата, които се дават по процедурата следва да бъдат употребявани за покриване на настоящите потребности на претендентите и осъществяване на разноски за действен капитал, чиято стойност се калкулира в цената на предоставяната туроператорска/туристическа агентска услуга.

Подаването на плановото предложение се прави напълно по електронен път. Това става посредством попълване на банален уеб основан формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейски Съюз в България (ИСУН 2020).

Кандидатите е належащо да имат годен електронен автограф, публикуван от дипломиран снабдител. Подаването на заявката става посредством модула „ Е-кандидатстване “ на следния интернет адрес:.

Процедурата е с краен период за подаване на планови оферти 16:30 часа на 20 октомври 2020 година Допълнителни въпроси могат да се задават единствено по електронната поща на адрес:. Отговорите на въпросите на претендентите се разгласяват в ИСУН 2020 и на интернет страницата на Министерството на туризма.

Няма да бъдат предоставяни отговори на въпроси, заложени по телефона. Няма да бъдат изпращани самостоятелни отговори на заложени от претендентите по процедурата въпроси, прецизират от ведомството на Мариана Николова.

Проектните оферти ще бъдат оценени посредством ИСУН 2020 не по-рано от 5 календарни дни след обявяване на изискванията за кандидатстване.

Всеки от претендентите би трябвало да съобщи в плановото предложение стойност до 10% от общия си оборот за 2019 година, само че не повече от прага на de minimis от 200 000 евро, или 391 166 лева Целта на процедурата е да се обезпечи действен капитал за справяне с последствията от COVID- 19 рецесията за български микро-, дребни и междинни предприятия, извършващи туроператорска и/или туристическа агентска активност по Закона за туризма.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР