Туроператорът Tui остава предпазлив във Великобритания с офертите си за

Туроператорът Tui остава предпазлив във Великобритания с офертите си за ...

Tui отменя пътувания от Обединеното кралство, акциите се сринаха.


Туроператорът Tui остава предпазлив във Великобритания с офертите си за пътувания в чужбина. Както съобщава на своя уебсайт компанията, всички пътувания от Великобритания в чужбина са отменени до началото на юли.

Предполага се, че круизи могат да се предлагат най-рано от 26 ноември, а пътуванията до морски и планински курорти няма да има до края на септември. Досега групата предполагаше че ще може да предлага пакетни турове от средата на юни, пише британският вестник Guardian. Листнатите в Германия акции на Tui се понижават с повече от десет процента до 5,20 евро.Още по тематаПътуване в неизвестното: Туристическата индустрия се надява на ново начало

Междувременно Goldman Sachs предупреждава инвеститорите да са внимателни с акциите: американската инвестиционна банка намали драстично целевата цена за Tui на 19 май от 6,10 на 1,70 евро. В своето проучване анализаторът Феликс Шлютер пише, че е намалил очакванията си за печалба, тъй като бизнесът на туристическата група остава в основата си блокиран чак до третото тримесечие.

Британското правителство съветва британците да не предприемат пътувания, които не са абсолютно необходими. Вътрешният министър Прити Пател обяви през миналата седмица, че всеки, който влезе във Великобритания, ще бъде изправен пред 14-дневна карантина. Туроператорите критикуват това правило, защото очакват значителни бизнес загуби. Tui е най-големият туристически оператор във Великобритания.

P { margin-bottom: 0.08in }

Източник: investor.bg