Туроператорът София тур и Холидей ЕООД обяви, че прекратява дейността

...
Туроператорът София тур и Холидей ЕООД обяви, че прекратява дейността
Коментари Харесай

Още един туроператор прекратява дейността си

Туроператорът " София тур и Холидей " ЕООД разгласи, че приключва активността си, оповестяват от Министерството на превоза. " След като разплатихме остарели отговорности към сътрудници, изпадаме в неплатежоспособност и не можем да осъществим идните пътувания ", декларират през днешния ден следобяд в декларация от екипа на туроператора.

Спешна инспекция на Министерството на туризма посочила, че компанията има годна застраховка " Отговорност на туроператора ", подписана единствено преди дни - на 11 декември 2017 година, със ЗАД " Алианц- България ". Тя влиза в действие от 00:00 часа на 12 декември 2017 година Предишната лавица на туроператора е била с " Групама Застраховане " ЕАД.

Екип от Министерството на туризма влиза в централния офис на сдружението в София. Експертите ще изискат цялостна информация какви са поетите задължения от " София тур и Холидей " към туристи за идните празници и има ли продадени пакети за последващи интервали.

Министърът на туризма Николина Ангелкова упорства за незабавна среща с шефовете на туроператора и с представител на застрахователното сдружение, с цел да се подсигуряват ползите на клиентите, написа в известие до медиите. Според информация от самия туроператор покритието на застраховката им е за 1 млн. лева съгласно подадената към Министерството на туризма информация за полицата, лимитът на компенсацията е за 450 хиляди лева

В Министерството на туризма през днешния ден е постъпило едно позвъняване от клиент, че от два-три дни на телефоните в офиса на туроператора не дава отговор никой. Жената алармирала за казуса минути преди на уеб страницата на компанията да се появи известие, че приключват активността си.

В момента на уеб страницата на компанията не са видни никакви други елементи с изключение на известие до клиентите й. В него се показва, че след 19 година на пазара компанията стопира работа. Има отправени обвинявания към няколко компании и организации, измежду които и Министерството на туризма, които съгласно управлението на туроператора са довели до сегашната обстановка. Има и упътвания към клиентите, които са купили екскурзии за идните празници по какъв начин да си получат парите.

Министерството на туризма ще следи деликатно проблема, с цел да се увери, че туристите, чиято отмора се проваля преди празниците, ще бъдат обезщетени, твърди ведомството. Според Закона за туризма клиентите на туроператор, прекратил активността си, би трябвало да предявят искания за понесени вреди до туроператора или директно към застрахователната компания, представяйки документи от подписани контракти и ваучери с туроператора.

Министерството на туризма предлага на туристите претенциите да се предявят във допустимо най-кратък период.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР