Туроператорът не може да променя цената на организираното пътуване при

...
Туроператорът не може да променя цената на организираното пътуване при
Коментари Харесай

Цената на пътуването не може да се променя, ако до него остават по-малко от 20 дни

Туроператорът не може да трансформира цената на проведеното пътешестване при оставащи по-малко от 20 дни до заминаването. Други основни условия в контракта подлежат на редакция не по-късно от 10 дни до началната дата. През останалото време при неприемлива за потребителя смяна на тези параметри той има право да се откаже от контракта без да дължи неустойки. Това подсети ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов преди началото на дейния летен сезон и почивките.

Съществени детайли на проведеното пътешестване могат да бъдат маршрут, транспортни средства, места за настаняване, културни и исторически забележителности за посещаване и така нататък

По отношение на цените, Маргаритов предизвести, че има нереалистично ниски цени за туристически услуги. Като посочи, че доста зависи от включените в пакета съставни елементи, той акцентира, че има равнища, под които не може да бъде изпълнено това, което се дава обещание. „ Комбинацията сред цветните картинки и хубаво описаните услуги и несъразмерно ниската цена постоянно би трябвало да е подозрителна за потребителя. Преди да пристъпи към закупуване на такова пътешестване, той би могъл да реализира контакт с предлагащия офертата, да зададе няколко контролни въпроса, с цел да се увери до каква степен е сериозна и правилна офертата “, сподели ръководителят на КЗП пред националната телевизия.

Маргаритов изясни, че договорът за проведено пътешестване, издадените ваучери за включените услуги и платежните документи биха помогнали за решаването на възможен проблем. Важно е обаче туроператорът е регистриран и с годна застраховка професионална отговорност.

Когато потребителите сами провеждат пътуването си, рисковете са повече, изключително, в случай че са по-доверчиви и нямат огромен опит в селектирането на дестинации, обекти и така нататък, счита ръководителят на КЗП. От негова позиция значимо е да няма заблуждаваща информация за типа на другия вид обекти и услугите, които те могат да предложат, защото при независима организация това, на което туристите се стопират, е директно обвързвано с техните търсения.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР