Турнирният директор на “Ролан Гарос” очаква повечето от топ тенисистите

...
Турнирният директор на “Ролан Гарос” очаква повечето от топ тенисистите
Коментари Харесай

В Ролан Гарос очакват повечето тенисисти да играят


Турнирният шеф на “Ролан Гарос” чака множеството от топ тенисистите да се съгласят да играят в тазгодишното издание на събитието, което ще се организира две седмици след US Open (20 септември - 4 октомври).

 Рафа Надал уточни какви ще са провокациите му при рестарта на сезона

“АТР и WTA работиха интензивно взаимно с “Големите шлемове”, с цел да изградим календар, в който състезателите ще могат да играят допустимо най-вече. Нито едно от събитията не е със наложителен темперамент, тъй че всеки може да избира къде да играе.

Според мен е обикновено ние и US Open като част от “Големия шлем” да чакаме множеството тенисисти да вземат участие. За страдание обаче някои няма да съумеят, според от това от кое място ще пътуват. Аз чакам всички да дойдат с усмивки на лицата си, нямам самообладание да им покажем новия корт “Филип Шатрие”, който изграждахме дълго време.

Много от играчите пострадаха, тъй като нямаха опция да печелят пари, тъй че ще се стремим да организираме доста шампионати до края на годината, които ще се редят един след различен. Специално за “Ролан Гарос” обмисляхме да няма квалификации, само че те са значима част от шампионата и са извънредно значими за участниците в тях”, сподели Форже в подкаста “Тенис легенди” на специалистите на “Евроспорт” Матс Виландер и Жустин Енен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР