Турнирният директор на “Ролан Гарос” Ги Форже се оправда пред

...
Турнирният директор на “Ролан Гарос” Ги Форже се оправда пред
Коментари Харесай

От Ролан Гарос се оправдаха за хаоса в програмата

Турнирният шеф на “Ролан Гарос” Ги Форже се оправда пред медиите за обвиняванията към организацията на шампионата във връзка с графика в последните дни. Доминик Тийм трябваше да играе четири следващи дни, до момента в който Рафаел Надал имаше ден отмора преди финала. Най-противоречиво беше решението да бъде пресечен полуфинала сред Тийм и Джокович и доигран в събота, а едвам час и половина по-късно заваля дъжд. Тъй като на идващия ден пък имаше спиране за дъжд, женският край не стартира по проект.

“Беше изцяло неотложно да вземем това решение за мъжкия полуфинал, тъй като съгласно прогнозата ни на времето вятърът щеше да стане нетърпим. Също по този начин предвидихме вярно и двата случая на дъжд - първия, който продължи 30-40 минути и идващия към час по-късно.

Затова отидохме в съблекалните и казахме на Новак Джокович и Доминик Тийм едновременно какво решение сме взели. Казахме им, че по-добре да прекратим дуела за през днешния ден и да продължим на следващия ден от 12 часа, в сравнение с да ги пращаме на корта още няколко пъти в петък, и то при по-тежки атмосферни условия.

Някои от вас знаят, че за първи път от 1966 година в Париж има толкоз мощни ветрове, тъй че взехме вярното решение. След като обявихме решението си, Джокович се прибра в хотела си, а Доминик направи същото няколко минути по-късно. Телевизионните камери хванаха Джокович да напуща комплекса, само че ние още не бяхме оповестили обществено решението си и по тази причина се появиха клюки, че Джокович ни бил повлиял на решението. Това изрично не е правилно, просто по протокол споделяме първо на играчите и по-късно на публиката”, изясни Форже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР