Турнирният директор на Australian Open (18-31 януари) и глава на

...
Турнирният директор на Australian Open (18-31 януари) и глава на
Коментари Харесай

Ето от какво зависи провеждането на Australian Open 2021

Турнирният шеф на Australian Open (18-31 януари) и глава на управническото тяло на австралийския тенис Tennis Australia Крейг Тайли разгласи, че надпреварата от “Големия шлем” в Мелбърн няма да се състои през 2021 година, в случай че играчите бъдат принудени да съблюдават строгата двуседмична карантина поради пандемията от ковид. Организаторите на Australian Open се надяват на подпомагане от локалните управляващи и утвърждение за “мехур”, какъвто видяхме на US Open. “Ако един състезател би трябвало да мине през карантина и да бъде затворен в хотел за две седмици тъкмо преди старта на сезона му, това няма да се случи”, съобщи пред AAP 58-годишният южноафриканец. “Не може да искаш от играчите да се подложат на карантина за 2 седмици, да спрат тренировките и да са подготвени да вземат участие на шампионат от “Големия шлем”, добави Тайли.
“В момента предизвикването пред нас се състои в това, че границите към момента са затворени. Ние си вършим проектите с допускането, че всички граници ще са отворени. Работим по този въпрос с държавното управление. Напълно одобряваме това, че всеки, който пристигна от чужбина в страната, би трябвало да мине през двуседмична карантина. Това, за което преговаряме и се надяваме да реализираме единодушие, е основаването на карантинна среда, в която играчите да могат да упражняват и да се придвижват сред хотела си и кортовете в тези две седмици”, изясни още Тайли.
Шефът на австралийския тенис добави, че се надява, че всички събития от летния (от позиция на австралийците) календар ще се състоят, включителон провеждащият се допълнително от един град екипен шампионат ATP Cup, само че всичко зависи от това дали границите ще бъдат отворени. “Влизаме в решителен миг. Нуждаем се от съдействието на държавното управление и здравните управляващи. Имаме потребност в идващите две седмици или може би месец да знаем, че всичко това може да се случи: границите ще бъдат отворени и ще можем да проведем шампионат в няколко града. Ако не може да имаме събитие в няколко града, тогава ще би трябвало да премислим всичко”, сподели Тайли, като добави, че в случай че границите не бъдат отворени, ще бъде изработен опит ATP Cup и шампионатите в Бризбън, Аделаида и Хобарт да бъдат извършени в Мелбърн по образеца от Съединени американски щати, където “мастърс”-ът в Синсинати се организира във “Флашинг Медоус” в Ню Йорк директно преди US Open.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР