Турнирът във Виена и тази година ще бъде една от

...
Турнирът във Виена и тази година ще бъде една от
Коментари Харесай

Медведев, Зверев и Циципас потвърдиха участие във Виена


Турнирът във Виена и тази година ще бъде една от най-интригуващите съревнования на закрито. Световният №1 Даниил Медведев и актуалният първенец Александър Зверев потвърдиха присъединяване си в австрийската столица, като те са единствено част от звездите, които ще забележим на корта във „Виенер Щадхале“.

Стефанос Циципас и Матео Беретини също ще вземат присъединяване в шампионата във Виена, а локалният любим Доминик Тийм получи уайлд кард. В идното издание на шампионата ще забележим и миналогодишния финалист Франсис Тиафо.

„Даниил Медведев последователно си проправи път към върха на международната класация. Имайки поради неговите многочислени триумфи на хард, той сигурно ще бъде един от главните любимци за титлата“ – разяснява турнирният шеф Хервиг Щрака.

Австриецът съобщи, че мястото на Доминик Тийм в шампионата е обезпечено, стига той да има предпочитание да взе участие. „Ако Доминик се нуждае от уайлд кард, с цел да вземе присъединяване в шампионата, ние, естествено, ще запазим една от поканите за него“.

Медведев и Зверев се сблъскаха със здравословни проблеми, като руснакът бе отвън игра за месец и половина поради интервенция от херния, до момента в който олимпийският първенец се възвръща от контузия на глезена. Германецът разгласява видео, на което се вижда, че към този момент върви без патерици, като това съществено обнадежди неговите почитатели.

От своя страна Циципас и Беретини имат с какво да се похвалят през този сезон. Световният №4 победи на Мастърс шампионата в Монте Карло за втори следващ път, след което завоюва първата си купа на трева в Майорка. От своя страна Беретини пропусна сезона на клей поради интервенция на ръката, само че след това се завърна по удивителен метод, спечелвайки купите в Щутгарт и Куинс.

Междувременно Доминик Тийм записа първата си победа в Тура от 14 месеца насам, откакто победи Емил Руусувуори на старта на ATP 250 шампионата в Бостад. Утре австриецът ще се изправи против четвъртия подложен Роберто Баутиста Агут на осминафиналите.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР