Турнирът в Индиън Уелс се провежда в близост до скалите

...
Турнирът в Индиън Уелс се провежда в близост до скалите
Коментари Харесай

Григор Димитров на 30: Тепърва готов да покорява нови върхове!

Турнирът в Индиън Уелс се организира наоколо до скалите Санта Роза и Сан Хасинто, което до някаква степен изяснява страхотния рейд на Григор Димитров към четвъртфиналите на конкуренцията в Индиън Уелс, защото българинът сподели по какъв начин към момента има върхове за подчинение в спорта пред себе си, въпреки че към този момент е на относително напредналата спортна възраст от 30 години.

Григор Димитров в никакъв случай не отхвърля опцията да направи " едно хубаво изачване ", като това изказване важи с цялостна мощ за представянията му в Калифорния. Всички си спомняме отличните игри на Григор през предишния сезон, когато в профил втория подложен Даниил Медведев и продължи чак до полуфиналната фаза.

Атлетичният играч надви над Джон Иснър преди два дни, с цел да си обезпечи място във финалната осмица на надпреварата. Това се случва на 15-ата година, откогато Димитров започва своята кариера и цели пет от достигането му до третата позиция в ранглистата, което е неговото върхово достижение. Осемкратният първенец от ATP Тура обаче към момента намира способи да остане конкурентоспособен, а това има общо с метода, по който вижда нещата отвън корта.



" Благодарен съм, че мога да върша това, което обичам, и не одобрявам нищо за даденост. Винаги се пробвам да направя нещо напълно ново в интервала си на предсезонна подоготвка, без значение дали е обвързвано с тениса. Обичам да се катеря в планината, да карам колело и да упражнявам във фитнеса. Това е метод на живот за мен " - признава международният номер 35.

Сега за някогашната трета ракета на света следва извънредно комплицирано тестване, тъй като ще премери сили със седмия подложен Андрей Рубльов. Руснакът се намира в серия от 12 следващи победи и неотдавна завоюва купите в Марсилия и Дубай, само че Григор чака с неспокойствие предизвикването.

" Най-трудната част е, когато нервите те обземат и вълнението стане прекомерно огромно. Тези страсти са естествени при огромни мачове по сходство на идния, единствено че виждам да остана крепко стъпил на земята и просто си подсещам за какво съм почнал да играя тенис преди всичко, а точно за развлечение. Така сполучвам да овладея страстите си и почтено казано, въобще не усещам да се намирам в края на своята кариера. Смятам, че към момента има останал тенис в мен, но се старая да виждам ден за ден на нещата. Определено с всяка година схващам играта по по-различен метод " - не крие Григор.

Този хипотетичен клонинг на Федерер, който избухна на сцената през 2008г., завоюва купите при юношите на Уимбълдън и US Open, а в този момент - 350 професионални победи по-късно, продължава да се бори със същия заряд и към момента е подготвен за нанагорнище на върхове.



Източник: BNP Paribas Open

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР